In Diever

Shakespeare theater

Onder voorbehoud ivm corona start de kaartverkoop eind april. Het is in deze coronatijd moeilijk om ver vooruit te kijken. Niettemin gaat het theater uit van een positieve situatie en doen zij er alles aan om in 2021 de jubileumvoorstelling Macbeth + Comedy of Errors op te kunnen voeren.

Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de laatste ontwikkelingen van de coronamaatregelen is besloten de kaartverkoop eind april te starten. Rond die tijd ontvangt u als bezoeker persoonlijk een nieuwsbrief met informatie over de aanvangstijd, entreeprijs, inleiding enz. Ook wanneer blijkt dat we vanwege de coronamaatregelen niet kunnen spelen ontvangt u hierover bericht.

Kijk hier voor speeldata 2021.
Kaartverkoop.


Het Oermuseum

in het Schultehuus te Diever zet u op het spoor van de prehistorie. Naar de tijd van de eerste bewoners van Drenthe, ongeveer 15.000 jaar geleden toen de rendierjagers hier verbleven. Naar omstreeks 3400 jaar voor Chr. toen de eerste boeren zich in Drenthe vestigden.

Hier vind je meer informatie.

Hunebed

Even buiten het dorp, aan de Groningerweg. Het hunebed bestaat uit zes dekstenen waarvan drie op, en 3 tussen de veertien zijstenen rusten.